Salı, Ocak 04, 2011

istanbul-izmir-göcek-dalaman-dalyan-köyceğiz-marmaris gezisi-2007/yaz


GÖCEK-DALYAN

Bu gezimize ben, Burak ve Erdinç olarak çıktık. Bulduğum şahane ,enteresan,ruhu olan bir yerde konaklıyoruz; bir köy evinde. Karanlıkta ulaştığımız Göcekte ev sahibesiyle buluşarak ormanlara dalıyoruz ve köyümüze ulaşıyoruz.Etraf karanlık, sessiz.Okadar ıssız ve karanlık ki uzun süre yönümüzü tayin edemiyoruz. Buralarda bize ne olur düşünceleriyle eğlenerek evimize ulaşıyoruz. Iki katlı geniş bahçeli bir ev. Üst kata Burakla ben ,alt kata Erdinç ve çekirgesi yerleşiyor (çekirge ondan önce yatağında,umarım telef olmamıştır). Bizim odanın zemininde yer alan delikten , alt kat ile iletişimimiz hiç kopmuyor :))) Ev eski  ama keyifli. Bunu sabah gözümüzü açtığımızda ,manzarayı görüp anlıyoruz. Dağlar, yeşil ormanlar, muhteşem bir ev ...
mutfak ve tuvalet sonradan eklenmiş .Verandası en keyifli yeri..orada uzun saatler geçiriyoruz.




işte evin ruhu: etrafta sadece köyün sessizliği,bahçedeki patlamış narların görüntüsü,her gece vakitsiz öten horozun sesi ve huzur..sadece huzur.Neredeyse kendi iç sesim duyulacak.
Biz evden her çıktığımızda arkamızda ortalığı toparlayan köy hanımının bize en güzel sürprizi işte bu gördüğünüz şahanelerdi;

EV KMEĞİ, EV BAKLAVASI VE KAVUN...afiyetle yiyoruz..





bahçemizde onlarca nar ağcı, mandalina ağcı ve sebzeler var. Hepsinin tadına baktık. Ne olduğunu çözemediğimiz biber görüntülü bir patlican çeşidini mangalımızdaki sucuğa katık yaptık.Ardından ateş başında narlarımız yedik :Ç))

sonraki gün Dalyan'a giderek balıkçı teknesi kiraladık.Dalyan çayında ilerlerken tüm görkemiyle sapasağlam duran kaya mezarlarını izledik. Aklın alamadığı,bu dik kayalıklarda bu mimariyi anlamaya çalıştık,baktık baktık..ve birkaç kare aldık.

 Göcek'e inerken eşsiz manzaralar bize eşlik etti...






ve ÖLÜ DENİZ..
sakin ,sessiz,turist istilası olmadan.son baharda denize girmek, sonbahar güneşi ile banyo yapmak..bunlar eşsiz..
bileğimize kadar gelen suda Burak'ın ayağına minik bir ahtapot dolanıverdi. Belki kendine arkadaş arıyordu, zaten sakin ve aşırı tepkili olmayan sevgili kocamı hafifçe ayağını sallarken görünce, gayet rahat 'ayağıma ahtapot sarıldı' demesiyle Erdinç ile ben hafif bir şok dalgası ile ' ne ? nasıl' ne sarıldı? nerde,kim?' gibi saçma sorular ile şoku atlatmaya ve durumu anlamaya çalışırken Burak arkadaş olmuştu bile Hasan ile. Ismini Hasan koydu. Sürekli renk değiştireni sarı gözleri ile Burağa bakış atan ahtapot dünyalar şirini idi.. bize muhteşem bir anı hediye etti..

Dalyan çayında birde tavsiye ile yengeç denemeye karar verdik. Her nekadar benim için ilk ve son olsada 2 gr etinden ne zevk alırlar diye insanlığa kızdım..ama belli ki bu ette bir güzellik  var ki arılar üşüşüverdi..onlarla 2 gr et için uğraşmamaya ve pes etmeye karar verdik.








Balıkçı teknemizle gezerken yine methini duyduğumuz çamur banyolarının ve kükürtlü suyun kaynağının olduğu bölgeye gitmeye karar verdik. Koku çok iç açıcı olmasa da bunca insanın bir bildiği var deyip çamura bulandık. Ardından sıcak , kükürtlü havuzda rahatladık..ilginç bir deneyimdi..






bu gezi: Göcek, Dalaman, Dalyan,Köyceğiz ve Marmaris'i kapsadı ancak bunlar arasında en müthiş olan anıları ve fotoğrafları paylaşmak istedim.

doğayı koruyun, hayvanlara saygı duyun..
sevgiler
nihal

1 yorum:

  1. Değerli blog kullacısı sitenizi çok beğendik Ambulans olarak paylaşımlarınızı ve makalelerinizin devamını diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil